پژمان بازغی

ماجرای حقوق بازنشستگی اکبر عبدی از زبان پژمان بازغی

رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران در پاسخ به گلایه اکبر عبدی درباره حقوق بازنشستگی گفت: در وزارت کار بازیگران را به عنوان کارگران فصلی تعریف کرده‌اند.
1403/08/03 11:27
ماجرای حقوق بازنشستگی اکبر عبدی از زبان پژمان بازغی

پژمان بازغی، بازیگر و رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران در برنامه «استودیو هشت» رادیو نمایش در واکنش به اعتراض اکبر عبدی درباره میزان حقوق بازنشستگی‌اش که گفته بود با حقوق نزدیک به هفت میلیون تومان (شش میلیون و خورده‌ای) بازنشسته شدم. مردن از این بهتر است، گفت: واقعیت این است که در وزارت کار در شناسه ملی خانه سینما ما به عنوان کارگران فصلی ماهیگیران جنوب بیمه می‌شویم؛ یعنی ما بازیگران را به عنوان کارگران فصلی تعریف کرده‌اند.
بازغی ادامه داد: ظاهراً آن روز‌ها هیچ شاخص شغلی پیدا نکرده بودند. به همین دلیل مبلغ بازنشستگی افراد شش میلیون تومان است. آقای عبدی هم به اشتباه فکر کرده بود که هرکس بازنشسته می‌شود، شش میلیون تومان دریافت می‌کند. در حالی که شرایط مختلف بیمه‌ای در کشور متفاوت است. ما در حال تلاشیم تا این عنوان شغلی را تغییر بدهیم. 
رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران به کار‌هایی که در انجمن در حال انجام است اشاره کرد و افزود: اینکه همه فکر می‌کنند بازیگران مالیات نمی‌دهند، اشتباه است. برای دریافت مالیات ضریب ۱۷ تا ۳۵ درصد در نظر گرفته شده است. اگر شما هر مبلغی در سال درآمد داشته باشید، اداره مالیات ۷۰ درصد آن را به عنوان هزینه از شما قبول می‌کند و بین ۱۷ تا ۳۵ درصد باقی مانده را از شما مالیات می‌گیرد. اگر کار تبلیغاتی کرده باشید، حدود ۷۵ درصد مالیات کسر می‌شود.

اداره مالیات به حساب بازیگران مسلط است

 

وی با بیان اینکه متاسفانه در اذهان عمومی اینطور جا افتاده که هنرپیشه‌ها مالیات نمی‌دهند و پول‌های کلان به حسابشان سرازیر می‌شود، تصریح کرد: اصلاً اینطور نیست. کاملاً اداره مالیات به حساب بازیگران مسلط است. اگرچه هفت هشت نفر از بازیگران به عنوان بازیگران درآمدزا مطرح می‌شوند، ولی سایر همکاران ما اینگونه نیستند. ما الان بخشودگی مالیات نداریم. 
بازغی درباره فعالیت‌هایش در انجمن بازیگران سینمای ایران گفت: ما از سال ۱۴۰۱ شرایط سختی را پشت‌سر گذراندیم و فشار زیادی روی انجمن بازیگران سینمای ایران بود، که سعی کردیم تمام فشار‌ها را مدیریت کنیم. بنده و شورای مرکزی بعد از آن اتفاقات سعی کردیم بخشی از وظایف اساسنامه را انجام بدهیم. بنا به توافق‌نامه صندوق هنر هنرمندان و بهزیستی تهران مقرر شد خدمات توانبخشی به هنرمندان ارائه بشود. سعی کردیم آیین‌نامه کارگروه کودک و نوجوان را تصویب کنیم. چون در اساسنامه سن قانونی ۱۸ سال تمام است و شرایط عضویت در انجمن بازی در ۵ یا ۶ فیلم سینمایی نقش اصلی بود. 
مجری «کودک شو» ادامه داد: این شرایط کار را برای کودکان سخت می‌کرد. ما آیین‌نامه‌ای تصویب کردیم تا بتوانیم از حقوق کودکان دفاع کنیم و آنها در آینده تبدیل به کودک کار نشوند. چون بچه‌ها هنوز به سن قانونی نرسیدند، نمی‌توانند صاحب یک حساب شخصی باشند؛ در نتیجه قراردادشان با قیم‌شان بسته می‌شود. گاهاً پیش آمده که پدر و مادر کودک از هم جدا شده و تکلیف روشن نبوده که دستمزد آنها باید به کدام حساب ریخته بشود. بعد کودک به سن ۱۸ سالگی می‌رسد می‌بیند این همه کار کرده، ولی هیچ اندوخته‌ای ندارد. 
به گفته وی، ما تهیه‌کنندگان و تیم تولید را موظف کردیم تا دستمزد کودکان را به اسم کودک در شماره حسابی که توسط قیم‌اش باز می‌شود، واریز شود. کودکان بعد‌ها می‌توانند استناد کنند که چقدر کار کردند و چقدر دستمزد دریافت می‌کردند.
خبرنگار: نفیسه خلیلی




کپی لینک کوتاه خبر: https://tahavoleghtesadi.news/d/2ar9y4

اخبار داغ